Introduksjon

Velkommen til kurset!

Takk for at du vil være med å meditere med meg! Det skal bli så fint å føre deg igjennom de ulike meditasjonsøktene!

Før vi starter vil jeg gi deg praktisk informasjon om kurset. Kurset består av 5 ulike økter og hver økt inneholder en video med instruksjon, vakre bilder og musikk. Du kan også følge kurset gjennom separate lydspor, som du finner rett under filmen. Hver kursdag har også en tekst, som er fin å lese før meditasjons økten.

Det er mulig å laste ned kursmaterialet på mobilen for å spille av offline. Du bruker da appen Teachable og logger inn med samme brukernavn og passord som på denne portalen. Dette er foreløpig kun mulig på iOS (iPhone).

Send meg gjerne en email hvis du lurer på noe.

Jeg ønsker deg masse lykke til med kurset!

Dagens tekst

I denne serien skal vi meditere sammen gjennom fem dager, og du vil få noen gode tips til hvordan du enkelt kan møte noen av de utfordringene mange av oss opplever den første tiden vi mediterer. Jeg vil også avkrefte noen myter som er knyttet til meditasjon, og forhåpentligvis vil du få erfare at meditasjon ikke trenger å være verken vanskelig eller utilgjengelig.

Før hver meditasjonsøkt har jeg en kort introduksjon, som kan være en god forberedelse til selve meditasjonsøkten og kan hjelpe deg til å falle til ro. Her snakker jeg litt om enkle prinsipper for meditasjon og hvordan vi kan anvende det vi praktiserer i meditasjonen, ute i vårt daglige liv. For det er vel slik for de fleste av oss: vi ønsker å lære å meditere for å få det bedre i livet, ikke nødvendigvis for å bli gode til å meditere.

Etter hvert som du har vært igjennom kurset noen ganger, blir det kanskje et naturlig ønske å hoppe over introduksjonen og gå rett på meditasjonsøkten. I prosessen med å lære meditasjon er det fint med både repetisjon og variasjon. Vi har derfor også laget lydfiler av selve meditasjonsøktene, og disse finner du under hver økt.

Vi kan gjerne kalle meditasjon for en indre styrketrening. På samme måte som når vi trener en muskel, er det nødvendig å praktisere meditasjon jevnlig for å kjenne den gode effekten av meditasjon. Det er fint hvis du får til en kort meditasjonsøkt hver dag, og får du det til fire eller fem dager i uken, er det også veldig bra. Når på dagen det er best for oss å meditere, kan variere, så kjenn etter når det passer best for deg i løpet av dagen din. Jeg vil likevel anbefale å prøve å starte dagen med en meditasjonsøkt – da opplever vi å stå sterkere i oss selv gjennom hele dagen. Mediterer vi midt på dagen, vil det hjelpe oss til å komme tilbake til oss selv og bli mer fokuserte og konsentrerte. Tar vi en økt på ettermiddagen eller om kvelden, vil det hjelpe oss til å gi slipp på alle inntrykkene som har satt seg fast kroppen og sinnet vårt i løpet av en lang dag.

Meditasjon har i tusenvis av år blitt brukt for å takle stress og til å skape indre ro og balanse. De gangene det koker rundt oss og vi føler vi har mistet oss selv til livet, er ofte da det er vanskeligst å sette av tid til å meditere. Men det er også da det kan gjøre oss ekstra godt / være ekstra virkningsfullt om vi klarer å sette av 10–15 minutter til en kort meditasjonsøkt. Etter hvert vil vi oppleve at det å meditere vil gjøre oss roligere, at vi blir mer fokuserte, og at vi møter livet og utfordringene vi står overfor, med større indre ro og balanse.

Complete and Continue  
Discussion

1 comments